Tonsättarinna nr 96

Alva Stern

Ju mer jag letar efter kvinnliga tonsättare, ju fler hittar jag! Det kanske handlar om att öppna ögonen? Jag har hittat ett sällskap som heter ”Konstmusiksystrar”. De beskriver sig själva som ett nätverk med uppgift att samla tonsättare, ljudkonstnärer och performanceartister. Ett tydligt syfte är att inspirera unga tjejer och transpersoner att skriva musik, för att på sikt öka jämställdheten inom konstmusikbranschen.

Det finns en lång lista på tonsättare på ”Konstmusiksystrars” hemsida, jag valde en av dem vid namn Alva Stern. Hon är utbildad i Falun och Piteå och har skrivit för bl.a. Dalasinfoniettan, Norrbotten NEO och Norrlandsoperans Symfoniorkester.

Ni minns kanske ockupationen av BB i Sollefteå för några år sedan? Alva Stern har skrivit ett verk vid namn ”BB-ockupationen” för att uppmärksamma kvinnosjukvård och glesbygdspolitik. Nedan delar jag länkar till det och ett par andra av hennes musikstycken som jag tyckte om. Leta gärna vidare själv på t.ex. Soundcloud eller streamingtjänster.

https://www.konstmusiksystrar.se/

https://www.konstmusiksystrar.se/members/alva-stern-2

Jag blir jätteglad om du vill prenumerera på och läsa mina inlägg! Fyll i din e-postadress så får du ett mail när nya inlägg publiceras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.